Totul despre AliExpress: seria a 6-a – Rezolvarea problemelor pe AliExpress

Aliexpress Totul despre AliExpress 3. 11. 2020

AliExpress este un fenomen al secolului 21. în lumea cumpărăturilor online! Datorită prețurilor excepționale și mulțimii de produse a fost îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume.

În ultima serie am vorbit despre condițiile de achitare a taxelor vamale și TVA. În acest articol vă vom explica procesul de rezolvare a problemelor pe AliExpress. Ne vom uita împreună cum puteți depune reclamații pe AliExpress.

Este evident că AliExpress nu poate verifica din timp toți comercianții săi și să aibă grijă ca aceștia să trimită bunurile în regulă – sunt prea mulți ca să facă față tuturor. Cu toate acestea, AliExpress are un sistem bine gândit pentru a vă ajuta să primiți compensație în cazul în care nu obțineți ceea ce v-ați dorit.

Contactați vânzătorul

De la început aveți două posibilități – o cale amiabilă de a rezolva problemele și una mai puțin. Prima opțiune o puteți folosi și în cazul în care doriți să întrebați ceva. Contactați vânzătorul, accesând „plicul portocaliuContact seller și încercați să rezolvați problema cu el în mod informal.

open dispute on aliexpress

Deschideți dispută

Nu ați ajuns la un acord comun cu vânzătorul? Nu mai așteptați, ci deschideți dispută – Open Dispute. Această posibilitate o puteți găsi la fiecare comandă.

Vi se va deschide un formular, în care trebuie să descrieți ce problemă aveți. Puteți de asemenea adăuga fotografie cu defectul bunului livrat. Mai departe alegeți dacă vă doriți să schimbați produsul sau în ce sumă (parțială sau întreagă) vă doriți să cereți compensație.

Puteți deschide dispută din a șasea zi după plasarea comenzii. Dar atenție, aceasta o puteți face până la cincisprezece zile de la încheierea comenzii.

Mai departe? Așteptați până când vânzătorul vă va răspunde oficial - trebuie să facă acest lucru în termen de cincisprezece zile și să ofere o soluție satisfăcătoare pentru ambii. Dacă nu ajungeți la un acord comun cu vânzătorul în aceste cincisprezece zile, atunci însăși platforma AliExpress se va implica în litigiu și va aranja soluționarea acestuia.

În cazul în care negocierea cu vânzătorul nu duce nicăieri, nu trebuie să așteptați să treacă acele cincisprezece zile - o puteți escalada singur la trei zile după deschiderea litigiului.

Totul pentru satisfacția dumneavoastră

Nu uitați că AliExpress pune un mare accent pe reputația sa. De aceea, dacă este ceva în neregulă cu bunurile comandate de dvs., el se va asigura să vă compenseze. Cu siguranță nu ar trebui să acceptați faptul că pur și simplu ați avut ghinion. De asemenea, asigurați-vă că lăsați feedback pentru alți utilizatori, în care descrieți evoluția negocierii și ce a fost în neregulă cu aceasta. În final, dvs. singur puteți astfel verifica fiabilitatea comercianților de pe AliExpress.

Vă mai interesează ceva?

Suntem siguri că acum veți cumpăra mai încrezuți pe AliExpress și veți folosi la maxim toate beneficiile acestei platforme. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați prin LiveChat. Și nu uitați că cu Tipli puteți cumpăra pe AliExpress și mai avantajos!

Alte articole despre AliExpress

Articole recomandate

Cum să (nu) plătiți taxe vamale pe AliExpress?

Cum să (nu) plătiți taxe vamale pe AliExpress?

De la 01.07.21 trebuie să plătim mai mult pentru bunurile comandate din țările din afara UE,...
28.6.2021Afișează articol
Kaufino.ro - cele mai recente cataloage și promoții

Kaufino.ro - cele mai recente cataloage și promoții

Se știe de mult timp că cataloagele promoționale nu doar ajută la planificarea achizițiilor, dar...
5.5.2021Afișează articol
AliExpress Day 2020

AliExpress Day 2020

Marele eveniment de reduceri de la AliExpress din această toamnă este aici, iar echipa Tipli este...
3.11.2020Afișează articol

Doriți să pierdeți recompensă de până la 15 % din orice cumpărătură pe internet?

Trebuie doar să vă înregistrați gratuit și astfel nu o să mai ratați nicio recompensă.

+ în plus 30 Lei pentru înregistrare

- sau -
Înregistrându-vă sunteți de acord cu condițiile de utilizare și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.