Totul despre AliExpress: seria a 5-a – taxele vamale și TVA

ArticoleAliexpress  |  Totul despre AliExpress 10. 11. 2021

AliExpress a fost îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume, deoarece aici se găsesc o mulțime de produse la prețuri foarte avantajoase. Deși prețurile sunt atât de bune, ar trebui totuși să fiți informați în legătură cu achitarea taxelor vamale și a TVA. În acest articol veți găsi informații despre condițiile când trebuie să achitați aceste taxe pe AliExpress.

Taxe vamale și TVA pe AliExpress

Taxele vamale și TVA sunt foarte importante atunci când alegeți să cumpărați produse din China. Factorul decisiv este întotdeauna prețul bunurilor, pe care le cumpărați. Clientul este acel care trebuie să plătească taxele vamale și TVA pentru importul mărfurilor din China, nicidecum vânzătorul. Din acest motiv, aceste taxe nu sunt specificate în prețul produsului. Taxele vamale și TVA le plătiți poștei sau companiei de curierat, care vă livrează pachetul.

Când nu plătiți taxe vamale și TVA?

În cazul în care suma coletului este mai mică de 10 EUR (49 Lei) nu plătiți taxe și nici TVA. Atenție! Suma de 10 EUR se calculează împreună cu taxele de transport. În acest sens, o noutate bună este că de cele mai dese ori pe AliExpress nu trebuie să plătiți transportul, deoarece este gratis.

Sfat: Pentru a profita și mai ușor de beneficiile de pe AliExpress, puteți schimba valuta în lei direct pe pagina platformei. Alegerea valutei este alături de caseta Language, care la rândul ei vă permite să schimbați limba site-ului.

Când se plătește TVA pe AliExpress?

Odată ce suma comenzii depășește valoarea de 10 EUR, dar în același timp este mai mică de 150 EUR, pe AliExpress trebuie să plătiți TVA (19 % din suma comenzii) și taxă suplimentară poștei sau companiei de curierat pentru procesare și reprezentare. Taxa suplimentară este în jur de 8 lei în cazul poștei, iar în cazul companiilor de curierat taxele pot să difere.

Când se plătesc taxe vamale pe AliExpress?

Pe AliExpress plătiți taxe vamale doar atunci când mărfurile comandate depășesc suma de 150 EUR. În acest caz trebuie să achitați atât taxe vamale și TVA, cât și taxe suplimentare poștei sau companiei de curierat pentru procesare și reprezentare.

P.S. Taxele vamale diferă după tipul produselor comandate.

Rezumatul taxelor vamale și TVA

  • O comandă de până la 10 EUR (49 Lei): Coletul este scutit de TVA și taxe vamale.
  • Comandă în valoare de la 10 EUR până la 150 EUR (731 lei): Este necesar să plătiți TVA, adică 19 % din suma totală.
  • Comandă a cărei sume depășește valoarea de 150 EUR (peste 731 lei): Este necesar să plătiți TVA și taxe vamale.

Suntem siguri că acest articol vă va facilita procesul de cumpărare pe AliExpress.com. În plus, mărfurile de pe AliExpress au prețuri atât de mici, încât nici nu este necesar să achitați TVA sau taxe vamale. În pofida la aceasta este bine de știut ce ar putea să vă aștepte. Iar odată ce sunteți informat, o să aveți grijă să evitați comenzi cu sume mai mari de 10 EUR sau veți încerca să le împărțiți în mai multe comenzi cu valori mai mici de suma menționată.

Vă mai interesează ceva?

Suntem siguri că acum veți cumpăra mai încrezuți pe AliExpress și veți folosi la maxim toate beneficiile acestei platforme. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați prin LiveChat. Și nu uitați că cu Tipli puteți cumpăra pe AliExpress și mai avantajos!

Alte articole despre AliExpress

Magazine similare

AliExpress

Doriți să pierdeți recompensă de până la 15 % din orice cumpărătură pe internet?

Trebuie doar să vă înregistrați gratuit și astfel nu o să mai ratați nicio recompensă.

Chiar acum vă oferim în plus 30 lei pentru cumpărăturile dvs. La fiecare recompensă pentru cumpărături veți primi un bonus suplimentar cu aceeași sumă. În total, puteți obține din recompensele bonus până la 30 lei.

- sau -
Înregistrându-vă sunteți de acord cu condițiile de utilizare și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Aveți deja cont? Conectați-vă